(099) 559 05 94 MTC . Мінімальне замовлення від 100 грн.

Поріг тесту ЗНО з української мови склав 17 тестових балів

24/06/2021 14:36

Поріг тесту «склав/не склав» для тесту зовнішнього незалежного оцінювання з української мови в 2021 році дорівнюватиме 17 тестовим балам передає сайт http://osvita.ua/

Відповідне рішення ухвалено експертною комісією Українського центру оцінювання якості освіти, засідання якої відбулося 24 червня.

Адаптивний поріг «склав/не склав» для осіб з особливими мовними освітніми потребами встановлений на рівні 10 тестових балів.

Усі учасники тестування, результат яких дорівнює або є вищим за визначений поріг, матимуть можливість використати отримані результати під час участі у цьогорічній вступній кампанії до закладів вищої освіти.

Кількість учасників ЗНО, які не склали тест з української мови, складає 21528 осіб, що дорівнює 7,45 % від загальної кількості учасників тестування.

До 25 червня мають бути оголошені результати, що отримані учасниками зовнішнього незалежного оцінювання з української мови, та ухвалені таблиці відповідності тестових балів рейтинговій оцінці за шкалою 100-200 балів за виконання тесту з української мови.

Результати ЗНО з української мови, за бажанням випускника, також можуть бути враховані, як державна підсумкова атестація за шкільний курс з української мови. Експертна комісія також затвердить таблицю відповідності тестових балів оцінкам за шкалою 1-12 балів.

Максимальна кількість балів, яку мав можливість отримати учасник ЗНО, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови, дорівнює 74 тестовим балам.

Поріг з української мови та літератури – 27 балів, а для осіб з особливими мовними освітніми потребами встановлений на рівні 19 тестових балів.

Мінімальні бали для інших предметів:


Математика – 10 балів;
іноземні мови (англійська, німецька, французька, іспанська) – 18 балів;
фізика – 12 балів;
хімія – 14 балів.

Найважчим для українських випускників виявилося ЗНО з математики. Його не склавли близько третини учасників тестування.

Рейтинг: 1 + -

Написати коментар