(099) 559 05 94 MTC . Мінімальне замовлення від 100 грн.

ЗНО-2017: як визначитися з вибором предметів ДПА

26/12/2016 18:28

Останнім часом серед випускників загальноосвітніх навчальних закладів та їхніх батьків шириться хибна інформація щодо обмеження у виборі предметів ЗНО: нібито учасник не може вибрати водночас і математику, й історію України, або мусить керуватися у своєму виборі профілем класу чи школи, передає testportal.gov.ua.

Щоб уникнути непорозуміння, Український центр оцінювання якості освіти надає роз’яснення.

У 2017 році як оцінки за державну підсумкову атестацію буде зараховано результати тестування з трьох предметів зовнішнього незалежного оцінювання. Перший обов'язковий предмет для всіх учасників – українська мова. Другим обов’язковим предметом учасник може обрати або математику, або історію України. Третій предмет – із запропонованого переліку предметів, з яких буде проводитися тестування 2017 року (математика, історія України, іспанська, французька, німецька, російська, англійська мови, біологія, географія, фізика, хімія). Просимо звернути увагу, що для зарахування оцінок державної підсумкової атестації можна обрати й математику, й історію України. Також наголошуємо, що вибір предметів залежить від самого учасника та його планів щодо подальшого навчання, та аж ніяк не від профілю класу чи школи.

На сайті Українського центру завжди розміщено актуальну та точну інформацію про проведення ЗНО. Просимо бути уважними й перевіряти достовірність інформації, отриманої з інших джерел.

Рейтинг: 1 + -